zondag 30 september 2012

PIEP KADUL!




Piep, je hoort me wel, je ziet me niet.
Piep, stilletjes weg en terug met veel gebrul.
Piep Kadul, een pak liedjes voor dagelijks gebruik, liedjes om te “doen”.
Liedjes van twee kadullen die weten wat kinderen willen...




Vrijdag gingen we naar een voorstelling van 'Piep Kadul' kijken in de turnzaal. Twee meneren kwamen liedjes zingen en speelden op een accordeon, een viool, een gitaar,... Sommige kinderen werden omgetoverd tot koetje, veulen, schaap,... andere kinderen mochten helpen en nog andere die kropen met een bang hartje op de schoot van de juf...
Hieronder zie je enkele sfeerbeelden , wil je meer zien? Kijk dan op de website van de school!

Dinsdag 2 okt ben ik een hele dag op navorming, ik zal die dag dus niet op school zijn. Juf Charlotte komt de klas overnemen.







 
 
 

zondag 23 september 2012

Thema : zakken en tassen

Whaaw, zoveel tassen en zakken er wel niet zijn ! Je hebt een reistas, winkeltassen, plastiek zakjes, een toilettas, handtassen, rugzakken, en natuurlijk ook ... boekentassen !
De ene tas ging al makkelijker open dan de andere tas! Je had een zak vol blokken, maar je had ook lege zakjes...
Het begon allemaal met Hopla die verdwenen was... Waar was die toch naartoe? Na lang zoeken, bleek die Hopla in een piepklein handtasje te zitten! Natuurlijk mochten wij ons ook eens verstoppen, maar dan wel in een grot reistas!
Wat deden we nog allemaal: een grote zak vullen met proppen papier en kregen zo een nieuw boekentasje, we vliegerden met 'vliegzakken', we stempelden met zakjes gevuld met zand, we maakten muziek met allerlei zakken, we ontdekten wat er allemaal in Hopla haar boekentas zat,we moesten ook onze gekleurde blokken in een zakje steken met dezelfde kleur en er kwam iemand van ons lapje stof een echt stoffen zakje maken met een grote stikmachine!

Hieronder zie je enkele sfeerfoto's...









zondag 16 september 2012

Wie kijkt er mee naar ons filmpje?

 
 
De ene kleuter vond die hoofdtelefoon op zijn of haar hoofd niet zo leuk, een andere kleuter was niet meer te stoppen met vertellen!

Willen jullie weten wat wij zoal doen in ons klasje? Kijk en luister dan maar goed !

dinsdag 4 september 2012

De eerste schooldagen...

Enkele sfeerbeelden van onze eerste schooldagen ...
Al die nieuwe auto's ontdekken, de glijbaan uitproberen, kleuren, boekjes lezen, spelen in de zandbak en in de speeltuin,...







Welkom :

           Maja    Esin    Berfin   Daan     Kobe            Ecrin 
 Karim       Coby   Arjen    Shana    Alizee           
       Seth      Imano