zaterdag 25 mei 2013

Rupsje nooit genoeg ...

Deze week vertelden we nog wat verder over onze kleine rupsje nooit genoeg ...
 
Dinsdag : We vertelden het verhaal 'Rupsje nooit genoeg' nog een keer , maar met flanelbordfiguurtjes. Daarna gingen we verder met snippers scheuren, Snippers in vele kleurtjes zodat we een kleurrijke vlinder kregen !
In de turnles speelden we zelf rups en zongen het liedje 'hier komt de rups pardie pardaf'. We sloten de dag af met het digitale verhaal van 'rupsje nooit genoeg'. Onze klas lijkt dan elke keer weer op een echte filmzaal !
 
Woensdag : We maakten een lange, lange rups met al de kindjes van  de klas en kleurden daarna elk een deeltje van de rups. Ondertussen kwam ook de fotograaf langs voor een klasfoto.
 
Donderdag: De juf speelde Tiktak met vlinders, bloemen, rupsen, ... en de schaapjes natuurlijk!
Daarna probeerden we een vlinder mooi binnen de lijnen in te schilderen. Niet makkelijk hoor ! We telden en sorteerden ook plastiek fruit in mandjes. Dit lukt al goed! Nu ligt het fruit in de poppenhoek en kunnen we er daar nog wat mee spelen! Om de dag af te sluiten vertelden we nog een verhaaltje van de vlinder.
 
 
Vrijdag: Eerst was er poppenkast met Katrijn en Hondje Waf. Na de speeltijd gingen de laatste kleuters schilderen, anderen waren bezig met een vlinder te kleuren. We zongen ook nog ons themalied, wat de kleuters al heel goed en heel luid kunnen zingen :) Dit kan je wel zien en horen in het onderstaande filmpje !
 
Twee fijne weken met een heel leuk boek !!!
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten