zondag 28 april 2013

Overal doekjes

 
 
 
 
 
 
HIEPERDEPIEP HOERA !
Deze week hadden we 2 jarigen in de klas : maandag vierden we de verjaardag van Mina Maya en op vrijdag werd Maarten 3 jaar ! Dank jullie wel voor de lekkere wafeltjes, cakejes en het mooie boekje !
 
 
 
 
 
 
Deze week was Jules ook een beetje verkouden ... Hij niesde, hoestte en had vuile snottebellen ! Gelukkig hebben wij veel zakdoekjes die hij kan gebruiken... We oefenden ook zelf om ons neusje te snuiten ! Hieronder zie je goed hoe wij dit doen.

 
We speelden ook een kimspel: hokus pokus pas: wat ligt er onder het doek? Hokus pokus peg: wat is er weg??? De kleuters wisten al goed wat er weggetoverd was !
We maakten ook ons spookjes af, schilderden op een klein doekje en maakten een krans met doppen, rietjes en stukjes stof. Kleuters die de smaak te pakken hadden bleven maar rijgen en maakten zelfs drie kransen !
We speelden ook nog schimmenspel achter het grote doek : de ene kleuter speelde spook, de andere kleuter gooide met doekjes en wij maar raden...
Deze week zijn we ook 2 keer naar de speeltuin op school kunnen gaan !!! Joepie! Dit was wel heel lang geleden en voor heel wat kleuters ook een eerste keer ... Het zonnetje mag nog schijnen!
 
Nu worden alle doekjes opgeruimd en is het cadeautjestijd... want Moederdag komt er aan ...
slapen onder het deken

strijken  van doekjes

Roodkapje spelen

rijgen van stofjes, doppen en rietjes

Kijk eens naar onze mooie krans !!!


 
 
 
 

zaterdag 20 april 2013

Overal doekjes ...

Deze week had de juf een grote wasmand vol met doekjes mee : badhanddoek, laken, deken, keukenhanddoek, sgerchoteldoek, zakdoek, doeken met gaten, sjaaltjes, grote doeken en piepkleine doekjes, ... Wat gingen we daar allemaal mee doen ?
We bestempelden samen een groot doek voor aan onze deur te hangen, in repen geknipt, en nu moeten we er elke keer tussen lopen om naar buiten te kunnen.
We zongen ook een liedje waarbij we met onze doekjes moeten zwaaien, in de lucht gooien en verstoppen. Wist je dat wij ook kunnen stappen met een doekje op ons hoofd en dat het NIET valt !
We vertelden ook het verhaal van Nijntje die spook speelt, natuurlijk mochten wij ook dan eens spook spelen! Maar er was niemand bang hoor !
We maken nu zelf een spookje, daarvoor moeten we met stukjes doek stempelen, gek, want in het ene doekje zitten er kurkjes, in het andere knikkers, ...
Er zijn ook tenten van doeken in onze klas, daar onder kunnen wij dan een boekje lezen ...
Sofietje, onze pop, heeft ook doekjes, maar jammer genoeg morste zij al haar fruitsap op haar doekjes! Wij hebben haar geholpen om al haar doekjes te wassen en aan het droogrek te hangen !
Wij hebben ook met een reuzendoek met veel kleurtjes gespeeld: de parachute. Er was véél wind die dag, we moesten hem heel goed vasthouden of hij ging vliegen ! Vooral het verstoppen onder de parachute vonden wij superleuk !
Het was ook terug tijd voor tiktak : allerlei kleine spelletjes met doekjes op muziek, de kinderen kennen het al goed !
Vrijdag vierden we ook de verjaardag van Aras! Dankjewel, voor de lekkere cakejes, de ballon en het CD'tje voor in de klas! We hebben er al naar geluisterd...
Volgende week vertellen wij nog een beetje verder over al die doekjes in de klas....

Hieperdepiep hoera voor Aras !


 
Doekjes wassen ...


 


Doekjes aan het droogrek hangen 


 
Boekje lezen in de doekentent

 
Ook de glijbaan is nu een tent geworden 
 
Spookje spelen met de doekjes  


 
Tik tak kijken

Welkom nieuwe peuters !

Maandag een heel spannende dag voor 4 peutertjes : Elise, Rayaen, Irem en Gill kwamen voor het eerst naar school ! Op donderdag was het dan de beurt aan Hanne. Er zijn helemaal niet veel traantjes gevloeid! Alleen de speelplaats is nog wel een beetje druk voor sommigen, met zoveeeeeeel kinderen ! Maar in de klas hebben we al veel gespeeld en in de kring verhaaltjes verteld !

Gill speelt het liefst met de trein en de duplo's

Elise speelt graag met de auto's en in de poppenhoek

Irem speelt heel graag met de popjes en vindt schilderen ook leuk!

Rayaen rijdt graag op de grote vrachtwagen rond.