maandag 30 december 2013

Kerstfeest in de klas !

Eindelijk , eindelijk, eindelijk ... op vrijdag was het dan zover ! KERSTFEEST !!!!
Op vrijdag kerstfeest in de klas, nog een paar keer slapen en dan kerstfeest thuis.
De kleuters maakten de hele week op verschillende manieren kennis met het kerstverhaal: boekjes, poppenspel, bezoek aan de kerk, liedjes,...


Eerder op de week had de juf cadeautjes meegebracht voor onder de kerstboom en een kalender. Die kalender toonde ons hoeveel keer we nog moesten slapen voor het echt kerstfeest was en we dan die cadeautjes mochten openen. We waren nieuwsgierig, het was spannend afwachten,... maar iedereen kon heel goed van de pakjes afblijven en wachten ... En ook voor de juf was er een cadeautje :)
Op vrijdag speelden we dan een muziekspel: cadeautje doorgeven als de muziek speelde, stopte de muziek dan stopte ook het cadeautje bij deze kleuter. En als iedereen een cadeautje had dan ... 1,2,3 OPENDOEN !!!

Er zat voor iedereen een knuffeltje in het cadeau! Joepie !
 

Later aten we gezellig samen aan de tafel nog een lekkere boterkoek met onze drinkbus of een beker water. We speelden nog een gezelschapsspel met juf Lara of puzzelden met de juf.



Het was een fijn kerstfeest op de laatste dag voor de vakantie !
 
Op woensdag vierden we ook de jarige Loic en smulden we van de lekkere cake die hij had meegebracht :
HIEPERDEPIEP HOERA !!!
 

 

Prettige feestdagen !

 
PRETTIGE FEESTDAGEN !!!
 FIJNE VAKANTIE !
 
juf Karolien en de kleuters van 1 KB
 
Deze kerstkaart maakten we zelf door te vrij te kleuren met allerlei groene schrijfmaterialen. Daarna kleefden we stickersterretjes op de boom en tot slot onze foto als kerstbal....
 

zondag 15 december 2013

Tijd voor de kerstboom !

De Sint en zijn Pieten zijn terug vertrokken naar Spanje, tijd dus voor de KERSTBOOM in de klas !
We versieren de kerstboom met kerstballen, slingers en lichtjes. En helemaal bovenaan ... de piek !


Wist je dat :  - kerstballen kunnen breken als je ze laat vallen ?
                     - wij mooie, blinkende kerstballen hebben waarin je jezelf  kan zien ?
                     - wij zelf ons eigen slingers maken met geschilderde rolletjes
                     - wij zelf kerstballen maken door CD'tjes te versieren  
                     - er 3 kerstbomen staan in onze klas !
                     - onze CD-speler nu telkens uit zichzelf begint te spelen
                       als we de lichtjes aandoen? :)

Onze nieuwjaarsbrief is klaar geknutseld en we hebben ook al een beetje ons versje geoefend. Een tipje van de sluier? 'Liefste mama en papa' en voor de rest ... nog eventjes geduld tot 1 januari!!!
Volgende week nog een weekje oefenen, net zoals we onze kerstliedjes voor het kerstconcert aan het oefenen zijn!
We zijn ook bezig met het maken van een kerststalletje: met kerstboom, sterren, diertjes, Maria, Jozef en de kleine baby Jezus natuurlijk. Hieronder zie je hoe we met knikkers in de verf ons kerstboompje maken.
 
 
Op vrijdagmorgen kwamen er ook 4 nieuwe peuters met hun mama en papa een kijkje nemen in de klas. Twee meisjes en twee jongens zullen na de kerstvakantie starten. We vierden die dag ook Gökce haar 3de verjaardag en smulden van de lekkere cake die ze meebracht!  Nu nog 1 weekje met heel wat leuke dingen voor de boeg...

HIEPERDEPIEP HOERA !!!

zaterdag 7 december 2013

Uitkijken naar Sinterklaas en Zwarte Piet ...

Zouden de Sint en Zwarte Piet ook bij ons komen in de klas? Wanneer zou hij komen? Zou zijn paardje ook mee zijn? Zou de Sint een cadeautje voor ons meebrengen?
De voorbije week keken we uit naar de komst van de Sint en zijn Zwarte Pieten... We zongen allerlei liedjes, vertelden een heleboel verhaaltjes, schilderden zelf een zwarte Piet en een paard en natuurlijk speelden we ook zelf Zwarte Piet en Sinterklaas !

De juf speelde zelf ook Sinterklaas en juf Lara was de Zwarte Piet. Op die manier ontdekten de kleuters de kledij en de attributen die bij de Sint en Piet horen. De kleuters gingen er helemaal in op en keken wat verbaasd toen daar plots juf Karolien en juf Lara terug waren...
Daarna was het de beurt aan de kleuters zelf om sint en piet te spelen.

 
Sinterklaas en Zwarte Piet komen met de stoomboot, in de klas hadden we ook een heleboel boten. We speelden ermee in het water. Met veel kleuters samen schilderden we ook een stoomboot waarin we daarna mochten spelen.

 


 

Zwarte Piet heeft een pluim op zijn pietenmuts, met die pluim kan je kriebelen !!! We kriebelden elkaar de hele dag met de pluimpjes. En zo schilderden wij met de pluimpjes ook een pietenmuts.


We hebben Zwarte Piet ook opgegeten ! Een beschuitje , een beetje choco smeren, 3 snoepjes voor de ogen en de neus en een appelschijfje als mond en dan .... smullen maar !!!!

 
Wie vindt het lekker??? 


En of het lekker was .... 


We keken ook in allerlei speelgoedboekjes en verhaaltjes van Sinterklaas en Zwarte Piet en speelden ook met magneetjes van speelgoed. Er was ook een speciaal boek : een supergroot voelboek van Sinterklaas! Daarin werd verteld hoe de Sint van het dak gevallen was en zijn staf kwijt was, gelukkig heeft het paard de staf teruggevonden!
De juf speelde ook tiktak rond het thema.


Op vrijdag was het dan zover: groot bezoek in onze klas ! Sinterklaas en Zwarte Piet kwamen een kijkje nemen ! Op het einde van de dag schminkte de juf ons als Zwarte Piet, zetten we onze pietenmuts op en reden we op ons paardje naar huis ! Tot maandag !










Sinterklaas en Zwarte Piet komen in de klas !

Na een weekje aftellen was het dan zover : hoog bezoek in onze klas !!! Met onze pietenmutsen aan wachten we op het gebonk op de deur ... Sinterklaas en Zwarte Piet kwamen bij ons ! Het paardje niet ... Slecht Weer Vandaag moest in de stal blijven! Anders zou die wel eens 'kaka' kunnen doen in onze klas ! Bèèèèèh ...

Er waren geen traantjes, enkel een paar spannende momenten voor sommigen :)
De kleuters zaten met hun mondje open naar die Pieten te kijken toen zij op onze pietenboot zaten en wij (=de juf :) ) het bijhorende liedje zongen.
Sinterklaas had ook cadeautjes voor ons bij : dino's, een strijkplank, pannetjes voor in de poppenhoek, nieuwe vormenpuzzels en een gezelschapsspelletje. En iedereen kreeg ook een mandarijn en speculaas! Toen was het tijd om afscheid te nemen van de Sint en zijn zotte Pieten en tijd om met ons nieuwe speelgoed te spelen ! Dank je wel Sinterklaas en Zwarte Piet en tot volgend jaar !!!