zaterdag 26 april 2014

Zonnebloemen !


Welkom terug iedereen ! Dinsdag zijn we opnieuw gestart met 1 nieuw vriendje erbij : hallo Bayram !
Dinsdag zijn we het nieuwe thema begonnen met het vertellen van een verhaaltje : Simon had een cadeautje voor zijn juf meegebracht, een ZONNEBLOEM ! Daarna tekende de juf met een potlood rond onze handen en kleurden we ze geel. Alle gele handen van de klas samen zijn nu mooie zonnebloemen geworden. Te bewonderen aan onze deur !
 
Op woensdag bracht de juf zelf een bloempotje mee met een zonnebloem, we dragen er goed zorg voor en vergeten ze geen water te geven ! Er waren ook lege bloempotten, aarde, gieters, schopjes en zaadjes: we mochten zelf zonnebloemen zaaien !!! En nu wachten maar ... zouden onze zonnebloemen groeien??? We leerden ook een liedje over een zonnebloem ! Hier wat verder kan je al eens luisteren hoe het gaat.
 
Donderdag was het grote schilderdag ! Schilderen met waterverf, schilderen met plakkaatverf,... Maar wat dit precies gaat worden verklappen we nog niet...
We speelden ook een bewegingsspel met hoepels en muziek en keken naar allerlei prenten.
 
Vrijdag speelden we een spel van groot en klein : grote bloemen moeten in een grote bloempot en krijgen aarde met een grote schop en  water met een grote gieter !
Juf Lara kwam ook een gezelschapsspel met ons spelen en we groeiden ook zelf van zaadje tot bloem. Vrijdagnamiddag hebben we nog leuk gefietst in de zon en sloten we de week af met een zonnebloemverhaal !
    Zonnebloemen zaaien


 
Niet vergeten water geven !  
 
Schilderen met waterverf  
 
Het liedje dat we nu geleerd hebben in de klas hoor je hier  :
'Zon en zaadje'
 
Maandag 28 april start ons project 'kunst' op school!
Ook wij doen mee !
Eerst staat Van Gogh bij ons centraal met zijn schilderij :"De zonnebloemen"
Vergeet dus niet je schilderijtje uit te knippen en maandag de zonnebloemjuf te zoeken !!!
 
Later in het project gaan we het hebben over de kleuren en vormen van Mondriaan en Kandinsky

maandag 7 april 2014

De paashaas is geweest !

Deze week keken we uit naar de komst van de paashaas ! Zou hij ook in ons mandje een paasei komen verstoppen ??? JAAAAAAA! Op vrijdag bracht de paashaas niet 1, maar 2 chocolade eieren in ons mandje ! En bij de juf lagen er niet 2, maar 6 paaseieren in haar mand ! Maar die waren niet alleen voor de juf , dat waren chocolade eieren om te delen en te proeven ! 2 witte, 2 bruine en 2 van zwarte chocolade : mmmmm, lekker ....
In deze kippenmandjes bracht de paashaas onze paaseieren !
Kop en buik : schilderen met pluimen
Vleugels en poten : kleven met allerlei soorten papier
Lelletje en kam : kleuren met rode wasco
Mandje : gras tekenen en rubberbloempjes kleven
Véél werk ... maar zoooo fier !!!


 Leander heeft 2 kuikentjes thuis en die mochten een dagje meekomen naar school ! Het waren superlieve, superzachte kuikens met veel dorst :) .
We mochten ze voorzichtig aaien en wie durfde mocht er ook eentje vasthouden ...


Juf Lara durfde er zelf eentje op haar schouder laten lopen !
 

 
De juf haalde voor de 1e keer ook schaartjes uit de kast ! Het knippen had veel succes ! Sommigen kunnen dit al goed, anderen oefenen volop ! Snippers in een zakje , kopje en poten eraan en het werd een ... paashaas ! 
 
 
Er was ook tiktak deze week en poppenkast ! Joepie ! De paashaas kwam ook bij Katrijn en Hondje Waf ! Katrijn en Hondje Waf kregen elk 2 eitjes met een papiertje rond van de paashaas. Katrijn legde ze flink in haar mandje, maar Hondje Waf at ze allebei onmiddellijk op ! Hij at zelfs het papiertje op !!! Maar toen opeens ... kreeg Hondje Waf veel buikpijn en moest hij overgeven ...  Hondje Waf was ziek !  Zoooo jammer, maar je moet niet alle eitjes tegelijkertijd opeten en zeker niet het papiertje !!! De kleuters zaten vol verwondering te kijken...


 





 
PRETTIGE VAKANTIE !!!!