dinsdag 17 februari 2015

De clowntjes van 1KB !

Een kleine clown en een grote clown in de klas! En natuurlijk ook nog een echte clown in de klas! Die foto's vind je op de website van school. Hoe word je een clown : je krijgt een strik, een gekke pruik, je draagt een hoed, je doet grote schoenen aan en zeker de rode neus niet vergeten !!!  Dan een beetje gek dansen en raar praten en je bent een echten clown ! Ook wij werden een echte clown met een zelfgemaakte strik en zelfgemaakte hoed ! Nog een beetje witte en rode schmink en gekke bekken trekken maar !
 





 
 
Op onze hoek schilderden we bollen en onze strik vulden we met onze allereerste knipsels en met confetti. We experimenteerden ook volop met confetti: met een lepel potjes vullen, in een trechtertje doen, met speciale schaartjes confetti pakken,... Plezier verzekerd !

 
 
 
We vertelden ook verhaaltjes van clowntje Tito die zijn rode neus plots kwijt was ! Wij verstopten ook neuzen en verstopten onszelf als clowntje ! En ook op de computer speelden we een verstopspelletje.
De meest gekende clown bij de kleuters is BUMBA : we keken naar een filmpje en kunnen nu al supergoed de Bumba-stopdans doen ! Zelfs met muziekinstrumenten doen we de stopdans !
We maakten met plasticine ook balletjes voor bumba en tito !


 
 Met onze foto maakten we ook een clown : gekke haren stempelen als pruik , een strikje versieren en een hoedje met bubbelplastiek schilderen ! Wij zijn de gekke clownen !



 
 
 Met juf Melanie speelden we ook nog een kleurenspel en puzzelden we erop los !
 
 
Prettige vakantie clowntjes !













 


zaterdag 7 februari 2015

Theater Trac : "Maankruimels"

Dinsdag vond er een echt theater plaats in de turnzaal ! Het was er erg donker toen we binnenkwamen... 
Er was een meisje , Sofie , die maankruimeltjes vond in haar kamer. Zo kwam ze in contact met Jan, de man op de maan. De man op de maan waakt 's nachts over alle slapende kinderen ! Maar Sofie wil ook wel eens naar de maan ! Hoe geraakt ze op de maan? En wat moet er allemaal mee in haar koffertje? Samen met Jan, gaat ze een kijkje nemen op de maan...
De kleuters zaten verwonderd te kijken naar de zandtekeningen die de man op de maan maakte. Ze luisterden ook naar de muziek en de muziekinstrumenten die de man op de maan bespeelde. Op het einde mocht iedereen zelfs een stukje maankruimel proeven en ook eens gaan tekenen in dat zand !
De kleuters werden er helemaal stil van ....
Hier enkele sfeerfoto's ...













zondag 1 februari 2015

Goudlokje en de 3 beren

'Beertje is mijn lieveling,
mijn zachte speelgoedding.
Hier een stoel en kijk eens aan,
waar beer blijft staan ! '
 
Adhv dit liedje oefenden we deze week allerlei begrippen als in, achter, op , onder, ... We verstopten ons zelf als beertje of verstopten een knuffelbeer !
We oefenden ook verder met klein en groot en ontdekten dat er zachte beren zijn, maar dat er ook harde beren bestaan ! We schilderden met alleen maar ZACHTE materialen : een pluimpje, een watje, een spons, een lapje stof, ...
 


Eindelijk maakten we ook zelf lekkere berenpudding : vanille- of chocoladepudding met een berenkoekje in ! Dat was lekker smullen !!!
 
 
 
 
 
Wisten jullie dat wij al zelf een zachte knuffelbeer kunnen schilderen op een schildersezel? Niet zo makkelijk hoor!
 
De juf vertelde ook het verhaal van Nijntje die haar beertje kwijt was en andere berenverhalen. Er was zelfs een verhaaltje waarbij de juf tekende : altijd maar foute dingen, geen beer ... We hebben lang moeten zoeken hoor !

 

 
 Volgende week bereiden we ons voor op de komst van de clown ! We kijken er al naar uit !