zondag 10 maart 2013

Anna op de boerderij !

'Anna op de boerderij' is het boekje waarrond wij vertellen tijdens het boekenproject dat maandag startte in onze school.
We startten met het maken van boekentorens : een toren met boerderijboeken van de juf, een toren met boerderijboeken van de bibliotheek en een toren met boerderijboeken meegebracht door de kleuters. En welke toren was de grootste? De boekentoren van de kinderen ! Fijn dat er zoveel kinderen een boekje van de boerderij meegebracht hebben !
We letten er op om goed zorg te dragen voor al die boeken ! Samen gezellig in de boekjes kijken is leuk zoals je hieronder kan zien ...




 
De voorbije week en de volgende week zijn we volop bezig aan het maken van ons eigen boekje ! Het wordt een 'boerderijvoelboekje' waarbij Anna bij alle diertjes van de boerderij een kijkje gaat nemen. We schilderden een haan met pluimen, wreven een varkentje in met modder, bekleefden een schaap met zachte watten en kleurden een paardje. 


 






 

We hebben ook een CD'tje met allerlei boerderijliedjes: we sprongen zoals de konijntjes, huppelden als paarden en rolden in de modder als de varkentjes! Leuk, leuk, leuk !
We gooiden ook met een dierendobbelsteen en bootsten het geluid na van het dier dat we gegooid hadden.
We speelden nog allerlei spelletjes rond de dieren van de boerderij en volgende woensdag ... dan  gaan we naar de ECHTE BOERDERIJ !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten