zaterdag 19 oktober 2013

Roodkapje !

Deze week zijn we gestart met het vertellen van een sprookje : 'Roodkapje'. Het is een beetje een 'verbloemde' versie waarbij de wolf oma en roodkapje in de kast steekt en niet zomaar opeet ...
Gelukkig komt de boswachter en die haalt oma en Roodkapje uit de kast en hij steekt de wolf in een hok, stevig achter slot en grendel !
De kleuters kennen het sprookje ondertussen al goed! We vertelden het verhaal nog met prenten, de juf speelde poppenkast met Roodkapje en we speelden zelf het sprookje na ! De wolf is de spannendste, maar ook de meest favoriete figuur uit het verhaal !

We dansten en zongen ook het liedje van Roodkapje en keken wat er zoal in haar mandje zat  voor oma.
Thuis zullen we ook roodkapje kunnen zijn want we zijn volop bezig met het schilderen van een mandje en het stempelen van een kapje. En dit alles met 1 kleur : ROOD !  Roodkapje wil ook alleen maar met rood speelgoed spelen, dus moesten we in de klas op zoek naar alleen maar rood speelgoed ! En we hebben véél gevonden hoor !
We maakten ook zelf koekjes met speeldeeg.

Op woensdag kwam er nog een speciale figuur : Gloobje ! We kregen allemaal een appeltje van hem, een appeltje van Belgische bodem ! Schillen en smullen maar ....

 


Op vrijdag kwamen er ook 2 nieuwe peuters een kijkje nemen in de klas : we kijken er naar uit om Jasper en Abderahman terug te zien na de herfstvakantie !

Volgende week vertellen we nog meer over Roodkapje en wat we allemaal kunnen vinden in het bos.
Op dinsdagnamiddag gaan we zelf naar het bos en roodkapje, die mag ook mee !


Een kapje rood stempelen



de mama's van roodkapje

De wolf

De wolf, de boswachter en oma .

De wolf heeft de oma's in de kast gestoken !

en nu liggen de wolven in het bed van oma !

Maar gelukkig is daar de boswachter,
die steekt de wolf in een hok!


Koekjes maken met speeldeeg






Geen opmerkingen:

Een reactie posten