zaterdag 7 december 2013

Uitkijken naar Sinterklaas en Zwarte Piet ...

Zouden de Sint en Zwarte Piet ook bij ons komen in de klas? Wanneer zou hij komen? Zou zijn paardje ook mee zijn? Zou de Sint een cadeautje voor ons meebrengen?
De voorbije week keken we uit naar de komst van de Sint en zijn Zwarte Pieten... We zongen allerlei liedjes, vertelden een heleboel verhaaltjes, schilderden zelf een zwarte Piet en een paard en natuurlijk speelden we ook zelf Zwarte Piet en Sinterklaas !

De juf speelde zelf ook Sinterklaas en juf Lara was de Zwarte Piet. Op die manier ontdekten de kleuters de kledij en de attributen die bij de Sint en Piet horen. De kleuters gingen er helemaal in op en keken wat verbaasd toen daar plots juf Karolien en juf Lara terug waren...
Daarna was het de beurt aan de kleuters zelf om sint en piet te spelen.

 
Sinterklaas en Zwarte Piet komen met de stoomboot, in de klas hadden we ook een heleboel boten. We speelden ermee in het water. Met veel kleuters samen schilderden we ook een stoomboot waarin we daarna mochten spelen.

 


 

Zwarte Piet heeft een pluim op zijn pietenmuts, met die pluim kan je kriebelen !!! We kriebelden elkaar de hele dag met de pluimpjes. En zo schilderden wij met de pluimpjes ook een pietenmuts.


We hebben Zwarte Piet ook opgegeten ! Een beschuitje , een beetje choco smeren, 3 snoepjes voor de ogen en de neus en een appelschijfje als mond en dan .... smullen maar !!!!

 
Wie vindt het lekker??? 


En of het lekker was .... 


We keken ook in allerlei speelgoedboekjes en verhaaltjes van Sinterklaas en Zwarte Piet en speelden ook met magneetjes van speelgoed. Er was ook een speciaal boek : een supergroot voelboek van Sinterklaas! Daarin werd verteld hoe de Sint van het dak gevallen was en zijn staf kwijt was, gelukkig heeft het paard de staf teruggevonden!
De juf speelde ook tiktak rond het thema.


Op vrijdag was het dan zover: groot bezoek in onze klas ! Sinterklaas en Zwarte Piet kwamen een kijkje nemen ! Op het einde van de dag schminkte de juf ons als Zwarte Piet, zetten we onze pietenmuts op en reden we op ons paardje naar huis ! Tot maandag !










Geen opmerkingen:

Een reactie posten