zaterdag 25 januari 2014

Logeren bij oma en opa !

Op maandag had de juf haar logeerkoffer meegebracht naar school. Waar ging de juf naartoe? Wat is een logeerkoffer? Wat zit daar allemaal in?
De juf ging logeren bij oma en opa! Joepie, gaan slapen bij oma en opa is altijd fijn ! Adhv rollenspel ontdekten de kleuters wat er allemaal in de logeerkoffer zat : een slaapkleed, een tandenborstel, tandpasta, een nieuw onderbroekje, een boek en niet te vergeten ... een knuffeltje !
De logeerkoffer en het  bedje bleven de hele week in de klas staan en er is heel wat mee gespeeld !
 
Op dinsdag had de juf terug haar koffertje bij, maar nu had ze zelf haar koffer gepakt en er zaten wel heel wat verkeerde dingen in de koffer. Gelukkig konden de kleuters de verf, de blokken, de treinsporen,... terug op de juiste plaats leggen !
 
We speelden ook nog het "spelletje van de heks" , zoals de kleuters het noemen. De juf neemt dan een toverstok en toverhoed en met een luide ' hokus pokus' wordt er iets weggetoverd. De kleuters kijken goed wat er weggetoverd is, daarna wordt het natuurlijk weer teruggetoverd !
 
We oefenden de begrippen klein/groot met grote oma beer en kleine beer die kwam logeren. Een groot bed voor oma, een klein bed voor kleine beer, een groot deken voor grote beer en een klein deken voor kleine beer , ...
 
We maakten ook kennis met enkele oma- en opapopjes waarmee we dansten en een liedje leerden.
We puzzelden ook zelf juiste of gekke oma- en opapopjes aan het magneetbord.
 
We schilderen ook met veters: met tinten roze en rood petsten we met de veters op ons blad. Dit wordt een verrassing voor oma en opa! Ssssst,niet verklappen hé, het is nog niet helemaal klaar hoor ....
Op vrijdag kwam ook Jitte met haar papa op bezoek. Een nieuw vriendje in onze klas vanaf maandag 3 februari.
 
 
Puzzelen aan het magneetbord

Spelen met grote oma beer en kleine beer

Schilderen met veters


Een krans kleven voor oma bij juf Lara.
 

Hallo oma! Hallo opa !
 Komen jullie ook naar het grootouderfeest?

De leukste manier om in de zandbak te spelen :) :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten