maandag 15 september 2014

Zakken en tassen.

Waar is Jonas ??? Jonas was verstopt ! Maar waar? Opeens ontdekten we een grote reistas in de klas... Daar zaten nog allerlei grote zakken en kleine tasjes in verstopt : boekentassen, plastiek zakken, handtassen, rugzakken, ... Jonas zat verstopt in de grote groene rugzak !!!
Later op de week speelden we ook verstoppertje in de reistas, een ander kindje moest dan raden wie er weg was !

Ook Jonas heeft een boekentas ! We keken wat er allemaal in zat en sorteerden alles op zijn plaats. Soms had Jonas er wel eens wat verkeerd in verstopt !
We kleefden ook gekleurde boekentasjes op een blad.

We maakten ook  papieren propjes en stopten die in een plastiek zakje, zo maakten we er een boekentasje van.

Op donderdag was Jonas alweer verdwenen !!! Hij had alleen een foto van de 'trein' achtergelaten. Zat Jonas op de trein? Neen! Daar hing een zakje met een nieuwe foto ! Op die manier ontdekten we allerlei plaatsen op school! Uiteindelijk vonden we Jonas terug op het bureau van mevrouw Caroline ! Gelukkig maar ...

We keken ook een eerste keer naar Tiktak : een huisje met schaapjes en spelletjes op muziek. Heel leuk ! Elke dag vragen de kinderen of de schaapjes nog terugkomen ...

Een plastiek zakje aan een touw, het touw aan een stokje en dan lopen maar ... De zakken vlogen door de lucht door het snelle lopen ! We verstopten ook allerlei lichaamsdelen in de zakken.

Volgende week nog meer zakken en tassen !!!

 
boekentasjes kleven

 

 
Vliegeren  


 
Lichaamsdelen verstoppen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten