vrijdag 14 november 2014

Nog fruit proeven !

Kennen jullie dit liedje al? Dit is ons fruitlied dat we al heel de week zingen !

 
 
Woensdag startten we met een groot fruitbuffet ! Woensdag is fruitdag bij ons op school en dat weten onze kleuters al goed ! Iedereen had fruit mee !
Eerst keken we even wat iedereen meegebracht had, daarna maakten we fruittorens per fruitsoort en dan was het tijd om te proeven ! We hadden 3 fruittorens in de klas : mandarijnen, appels en bananen ! De hoogste toren was de appeltoren !!! Dit was het favoriete fruit van deze fruitdag !
Daarna alle doosjes op een lange tafel en iedereen die zin had mocht bij elkaar gaan proeven ...
De meesten bleven bij hun eigen doosje, maar sommigen proefden een beetje van overal ! En de doosjes waren allemaal LEEG !
Bananen - mandarijnen - appels

 
Groot fruitbuffet ...



 
 Op donderdag had Gloobje weer een nieuw stuk fruit in zijn rugzakje ! Een sinaasappel !
Maar Gloobje wou geen sinaasappels proeven ... Gloobje wou sinaasappelSAP ! Gelukkig wisten de kleuters hoe we zelf sinaasappelsap konden maken : met een fruitpers ! De kleuters mochten sinaasappels persen met een gewone of met een elektrische fruitpers.
We deelden het sinaasappelsap met de kleuters van juf Cindy, zij mochten ook eens proeven ! Op vrijdag maakten zij bananenmilkshake en dan mochten wij ook proeven ! Lekker, lekker, lekker allemaal !





 
We hebben ook buiten appeltjes getekend en geschilderd met waterpenselen. Dit was weer eens iets nieuw en heel leuk ! We stempelden ook nog appels in een mandje en maakten appeltjes van plasticine voor in een boom. We speelden nog een gezelschapsspelletje of we speelden met de fruitpuzzels.

 
 
 
Op donderdag kregen we ook een appeltje op onze wang! Maar dat konden we niet opeten :) :) En onze fruitkroon ! En dan ons fruitlied maar zingen !









 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten