vrijdag 9 januari 2015

De 1e schoolweek van 2015 !

Sinds maandag hebben we 2 nieuwe vriendjes in de klas : Denis en Camille. Volgende maandag zal ook Mayalou in onze klas starten! We kijken er al naar uit !
Maandag was dus een beetje een inloopdagje : elkaar weer terug zien, veel spelen, veel vertellen, terug wennen aan de rituelen, afspraken en gewoontes van de klas, ... Maar we zijn het alweer goed gewoon !

Dinsdag was het dan feest : feest voor de Driekoningen ! We keken in onze kerstboekjes en zochten in welke verhalen de Driekoningen te zien waren. In sommige boekjes wel, in andere niet ...
Jonas wou ook een koning zijn ! Hij had een  doos vol kronen : in verschillende kleuren, verschillende vormen en soms eentje te klein of eentje te groot... Vooral de supersupersupergrote kroon was de favoriet !
 
Daarna maakten we een kroon om zelf koning te zijn en in de namiddag gingen we zingen in de andere klassen ...
 
 

Woensdag stond er een doos vol boerderijdieren, tractors, stalletjes,... in de klas. Joepie ! Volgende week woensdag gaan we met de bus naar de kinderboerderij !!!
We knutselden samen een groot varken en zongen een boerderijlied



Donderdag schilderden we dan een koe of een varken, keken naar allerlei dierenprenten, speelden zelf varkentje, konijn of paard en vertelden 'Dribbel op de boerderij'

Vrijdag puzzelden we diertjes : paniek toen plots de staart van de dieren verdwenen waren ! Gelukkig lukte het ons om alles weer juist te kleven !
We speelden ook nog allerlei dierenspelletjes en vertelden het boekje van Joëlle en Geike in onze knuffelstalletje :)
 
Het was een fijne eerste schoolweek in 2015 !
 
 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten