zaterdag 20 oktober 2012

Roodkapje in het bos !

Er was eens een meisje met een rood kleedje en een rood kapje en haar naam was ... ROODKAPJE !
Deze week vertelden we het verhaal van Roodkapje, niet helemaal het echte verhaal, maar een beetje een verbloemde versie... Roodkapje en oma worden niet opgegeten door de wolf maar ze worden in de kast gestoken! Gelukkig is er de boswachter die oma en Roodkapje komt bevrijden en de wolf moet terug naar zijn hok in het bos met een groot slot erop !



Het verhaal leeft in de klas ! Onze poppenhoek is nu het huisje van oma en roodkapje en er zijn deze week al heel wat oma's ziek geweest ! Sommige kleuters lopen verkleed rond als roodkapje, anderen spelen wolf... Want je moet niet bang zijn van de wolf  want hij is een lieve wolf maar hij is ook wel een beetje stout! ( zoals de kleuters het zelf zeggen)













We stempelden zelf een rood kapje zodat we thuis nog verder kunnen spelen. We speelden ook een tikspel, waarbij ik zelf wolf mocht spelen :)  Gelukkig liepen alle roodkapjes snel genoeg weg en kon ik er geen enkel in de kast steken! Volgende week spelen we dit zeker nog een keer!











Op donderdag was Roodkapje weggelopen in het bos en had ze zich verstopt... We gingen haar dus zoeken in het bos. En het regende tot half negen, maar toen wij in het bos kwamen was het droog ! Joepie! We maakten een kringetje rond een boom, prikten ons bijna aan een bolster, zagen mooie paddestoelen, schopten in de blaadjes, verzamelden takken en blaadjes voor in de klas, ... En gelukkig vonden we ook Roodkapje , haar oma en een mandje vol koekjes!
Op het einde van onze tocht wachtte er nog een verrassing : een speeltuin !!!! Na zoveel stappen en zoeken was het even tijd om te schommelen en te spelen! Het was een heel fijne voormiddag!






 
 


 
Vrijdag werden we een klas vol 'Bob de bouwers' , we timmerden een bos voor roodkapje, met echte blaadjes, echte nagels en een echte hamer. Er zitten al echte timmermannen en timmervrouwen in de klas!













Volgende week spelen we nog wat verder met al het gevonden herfstmateriaal, vinden jullie thuis of in het bos ook nog blaadjes , takken, noten, denappels,... mag je die gerust meebrengen naar de klas.
Meer foto's vind je terug op de website van de school.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten