dinsdag 30 oktober 2012

Roodkapje in het bos ...

Wat deden we nog allemaal de voorbije week in de klas?

- We maakten  een eigen boom met takken die we in de gaatjes van een kleine boomstam moesten steken. Later op de week maakten we er een spinnenweb in met touw en schilderden we blaadjes om in onze boom te hangen.
- De boormachine is populair in onze klas! We mochten samen met de juf zelf een gaatje boren in een stuk boomstam met een echte boormachine !!!
- We speelden het verhaal van Roodkapje na. De kleuters genoten van het spelen en het kijken naar elkaar... Het was niet zo makkelijk, maar wel heel mooi!
- We speelden een eerste keer met de voeldoos : onze handen in de doos en voelen maar... Is het een tak? Is het een kastanje? Of is het de prikkende bolster?
- We speelden ook met de grote toverdoos : een kleine blaadje in de doos  - schudden, schudden, schudden - hokus pokus pas - er komt een groot blaadje uit de doos ! Zo oefenden we de begrippen groot en klein.
- Het verhaal van Roodkapje werd nog regelmatig herhaald, Musti speelde ook in de herfstblaadjes en juf Katy vertelde van de dieren in het bos.
- Met de herfstmaterialen die we vorige week uit het bos hadden meegebracht schilderden we met herfstkleuren
- Op vrijdag was het tijd voor poppenkast : Katrijn was ook naar het bos geweest en had een mandje met nootjes en kastanjes meegebracht. Maar Hondje Waf, de sloeber, nam het mandje mee naar zijn mand en toen had Katrijn niks meer ! Veel verdriet dus bij Katrijn maar gelukkig kwam de kabouter alles helpen oplossen !
- Op donderdag en vrijdag kwam juf Lieselotte ook in de klas. Zij komt na de vakantie 3 weken stage doen in onze klas.
- We verwelkomen dan niet alleen juf Lieselotte maar ook 3 nieuwe peuters !!! We kijken er al naar uit!
 
Prettige vakantie !
 




 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten