zondag 27 januari 2013

Op stap met oma en opa ...


Schoenen om te dansen, schoenen om te gaan
Schoenen die bewegen , ik kan niet stil meer staan !
Schoenen die gaan springen, heel hard op en neer,
schoenen die gaan schuiven, zachtjes heen en weer .

Dit is het liedje dat de kinderen gezongen hebben voor hun oma en opa op het grootouderfeest. Ze hebben ook gedanst op het liedje ' Paarse schoenen'.
Wat hebben we deze week zoal gedaan met die schoenen?
- We hebben oude schoenen paars geschilderd
- We maakten ook een cadeautje voor onze oma en opa. We lieten vetertjes dansen op muziek op een grote schoen, die de juf daarna lamineerde.
- We liepen met grote schoenen in de verf en dan op een blad. De juf tekende dan de omtrek van onze schoenen en zo hadden we elk onze 2 voetjes
- We speelden ook een lottospel met foto's van onze eigen schoenen. De kleuters kennen elkaars schoenen al heel goed !
- Onze poppenhoek was nu een schoenenwinkel geworden. We liepen rond met voetbalschoenen, sportschoenen, mamaschoenen op hakjes, laarzen, ... Zo oefenden we ook om onze schoenen zelf aan en uit te doen!
- We ontdekten dat er kinderen zijn die schoenen hebben met veters, met klevers, met een rits of een combinatie van deze.
- In de blokkenhoek bouwden we torens met de schoendozen.
- Als de schoenen uit de schoendozen vielen moesten wij ze terug in de juiste dozen steken. Adhv van  foto's wisten we welke schoenen in welke dozen pasten en moesten we ook steeds 2 dezelfde schoenen zoeken! Dit ging al heel vlot !!!
- Met passen en meten ontdekten we dat grote laarzen helemaal niet passen in kleine schoendoosjes. Voor grote laarzen hebben we grote dozen en voor kleine kinderschoenen hebben we kleine doosjes ! We kleefden ook 3 paarse schoenen van klein naar groot op een blad.
- We maakten ook afdrukken van kleine schoenen op een blad : soms ontdekten we strepen, soms bolletjes en af en toe ook bloemen ...
- Plots was onze schoenwinkel leeg ! De juf had de schoenen verstopt ! De kleuters mochten de schoenen zoeken en we zetten ze netjes achter elkaar. Zo maakten we een lange schoenentrein !
- Schoenen kunnnen ook vuil zijn !!! Wat moeten we dan doen? Schoenen poetsen ! Met borstels, vodjes en schoenblink gingen de kinderen aan de slag .

Hieronder enkele sfeerfoto's van deze schoenenweek. Je kan er op de site van de school ook nog terugvinden...


Opgelet : woensdag 30 januari GEEN SCHOOL !
 







 


 

 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten