zaterdag 15 juni 2013

Zon, zee en strand !

 Zon, zee en strand! We zijn gestart met alweer het laatste belangstellingspunt van dit schooljaar...
We hebben ontdekt wat we allemaal kunnen meenemen naar het strand : een handdoek, onze zwemband, een zonnebril, de zonnecrème, een emmertje en een shopje, ons badpak of ons zwembroek, een luchtmatras, ... Daarna mochten we zelf spelen met al die strandmaterialen. Alle schoenen in de mand en op blote voeten spelen, ook wel eens leuk! De blauwe mat in de kring werd het water en zwemmen maar ! Veel kleuters liepen rond op slippertjes en droegen een zonnebril of een zwemband.








We vertelden ook verhalen van Dribbel en Dikkie Dik die naar zee gingen en zongen ''k Heb de zon zien zakken in de zee ! "
We schilderen ook een zandkasteel met speciale verf : beetje lijm, beetje gele verf en beetje zand, roeren en klaar. ZANDVERF! Die zandverf kriebelde wel een beetje aan onze vingers !




De juf probeerde ook een zandkasteel te maken met zacht zand... Het lukte niet ! Hoe kwam dat nu? Gelukkig wist Arjen dat er eerst water bij moest om het zand hard te maken. En dan lukte het plots wel! Volgende maandag mogen alle kleuters ook hun emmertje meebrengen naar de klas en proberen wij allemaal ons eigen zandkasteel te maken! Zal het bij ons lukken???

We vierden deze week ook de verjaardag van Advin, Rica en Annouck : dank jullie wel voor de lekkere cake en de fruitsapjes !
HIEPERDEPIEP HOERA !















Geen opmerkingen:

Een reactie posten