maandag 30 september 2013

Ballonnetje, ballonnetje, ik blaas je op ...

Hopla haar verjaardagsfeest was wel gedaan, maar wij vierden nog een beetje verder ... We ontdekten een aantal nieuwe dingen deze week !
Zo speelde de juf voor de eerste keer poppenkast : Hopla was haar kroon kwijt en iedereen wou haar helpen, maar niemand wist haar kroontje zijn ... Het was aapje die er met de kroon vandoor was gegaan ! En Hopla maar zoeken ...
Er was ook de eerste keer TIKTAK ! Met het echte huisje vanop de televisie vroeger en de schaapjes natuurlijk ! Zo speelde de juf verschillende thematische spelletjes op korte muziekjes. Enkele kleuters zaten met hun mondje open te kijken! Daarna mochten de kleuters zelf ook eens de schaapjes in het huisje laten draaien!
Verder maakten we ook nog een taartje uit klei die we versierden met rietjes, steentjes, een vlagje en een kaarsje !
Hopla had ook ballonnen gekregen voor haar verjaardag waarmee wij heel de week mee mochten spelen! We verstopten ze onder onze trui, stapten er mee tussen onze benen, klopten ze tegen het plafond, rolden over de ballon,... We probeerden ook de ballon met een pomp op te blazen.  Maar af en toe was het ook schrikken als een ballon ontplofte! Wist je dat een ballon ook kan lachen en kan wenen? En liedjes zingen?
We stempelden ook met ballonnen en speelden het gezelschapsspel ' Bonte ballonnen'. Dit lukte al goed !
Volgende week geen ballonnen meer, deze wordt vervangen door allemaal ... DOOSJES !
Met de ballon tussen de benen stappen!
Niet makkelijk hoor !

Rollebollen op de ballon!
Zal hij ontploffen?

Stempelen met ballonnen



Kan je ballonnen met verf eten?

NEEN!!! Eihhhhh!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten