zondag 15 september 2013

Zakken en tassen !

Waar is Hopla? Hopla ligt niet in haar bed? Er staat alleen een grote reistas in de klas... Zou Hopla daarin zitten? Er kwamen nog heel wat andere zakjes en tassen uit de grote reistas : een toiletzak, een rugzak, hopla haar boekentas, een plastiek zakje, een handtas met een rits en een handtas met een drukknop, een grote papieren zak en een piepklein stoffen tasje met daarin ... HOPLA!

We hebben heel de week met al die zakken en tassen mogen spelen ! Iedereen kreeg ook een papieren zakje dat we bestempelden met zakjes, die gevuld waren met zand. Dit wordt ons ''verzamelzakje'...



We gingen ook voor de eerste keer kleven :we kleefden de koekjes in een zakje en de appels in een zakje. Opgelet! Er mag geen appel in het koekenzakje zitten!

Plots was Hopla weer verdwenen... Had ze zich nu weer in een zakje verstopt? Neen hoor, ze zat bij mevrouw Caroline op het bureau! Maar voor we haar daar terug gevonden hadden, waren wij al eerst naar de eetzaal, speeltuin, turnzaal, ... gaan zoeken. Op elke plaats vonden we een foto in een tasje die ons dan weer naar de volgende plaats leidde, op die manier leerden wij ook onze school een beetje beter kennen.

De juf heeft ook een speciale jas : de zakjesjas ! In elk zakje zat een stuk speelgoed dat hopla niet goed had opgeruimd. Gelukkig wisten wij wel al waar al het speelgoed moet liggen!

Tussendoor zongen we nog heel veel liedjes, speelden nog fijne spelletjes en vertelden we af en toe een verhaaltje ...

Wisten jullie dat de wind onze zakjes doet omhoog vliegen als we hard lopen? Dit zien jullie hier onder:



 
We vierden ook de jarige Otto-Jan ! 
 

En volgende week? Dan wordt het een hele week feest ! Dan is onze HOPLA jarig !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten