maandag 11 november 2013

Mmmm, lekker fruit ...

Dit is het fruitlied dat we deze week zingen !
 
 
 
Fruit is lekker en gezond , ik eet mijn buikje rond ! We hebben deze week al appels, peren en bananen geproefd. Volgende week proberen we een mango, een kiwi en een ananas.
 
Het is Gloobje die al dit fruit meebrengt naar de klas. Gloobje leidt ons mee door het project van 11.11.11 'Ik kook van woede'. Wij maken vooral kennis met allerlei fruitsoorten, fruit van bij ons, maar ook fruit van ver weg. We vertellen ook over Lidia, een meisje dat in Oeganda woont. Waar woont zij? Wat eet zij? Met wie woont ze daar? Hoe ziet ze eruit? Welk fruit eet Lidia graag? ...
We wassen ook onze handen zoals Lidia dat doet in Oeganda. We wassen onze appelmoespotjes af, niet afdrogen met een handdoek, maar op een zelfgemaakt droogrekje zoals Lidia doet.
 


 
 
Op donderdag kwam de fruitkar op de speelplaats gereden! Die had heel wat fruit en groenten bij ! Wij kochten appels, zodat we vrijdag appelmoes konden maken ! De juf schilde de appels maar wij sneden de appels in stukjes! Niet zo makkelijk hoor ! Dan een beetje stoven op het vuur en smullen maar ...
 
 







 
 
We tekenden ook appeltjes in scheerschuim. Met een beetje verf erbij en wrijven maar! Héél leuk !!!
We maakten dan een afdruk en dit zou later een appel of peer worden voor onze fruitkroon. Onze fruitkroon nemen we volgende  vrijdag mee naar huis bij het afsluiten van het project ! Iedereen is dan uitgenodigd om vrijdagnamiddag 15u35 een kijkje te komen nemen in de turnzaal !
 




 
Nog enkele spelletjes tijdens het vrij spelen :
                                                                      
 
Appeltjes rollen met plasticine
Schaduwspel met stukken fruit
 


 
 
 
 

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten