zondag 17 november 2013

Mmmmm, lekker fruit !

Dit is het boekje dat we deze week op verschillende manieren verteld hebben : met het boek, met grote vertelplaten en geluisterd naar het verhaal op de computer. Een heel leuk boekje waarin Anna fruit gaat kopen op de markt. We proefden deze week ook nog een mango, een ananas, een granaatappel en  kiwi's . En sinaasappels! Maar daar maakten we lekker sinaasappelsap van !
 
 
                                                      Persen met de elektrische fruitpers



                                                     Mmmm, lekker vers sinaasappelsap !

Appeltjes stempelen met doppen.
De gele appels in de gele mandjes stempelen,
maar de rode appels moet je in de rode mand stempelen !

Elkaar helpen bij het handen wassen

We doen het zoals ons vriendinnetje Lidia
uit Oeganda dat doet.

Fruitbuffet !!!

Woensdag is fruitdag! Eerst maakten we fruittorens. Wie heeft er appels bij? Wie heeft er een banaan bij? Er was ook meloen en mango! Dezelfde soorten fruit op een toren. En wat bleek? De mandarijntjestoren was het grootst ! De mandarijntjes waren die dag het favoriete fruit!
Daarna stalden we alle onze doosjes uit op een lange tafel en mochten wij overal bij elkaar gaan proeven. Succes verzekerd! Er werd heel wat geproefd en alle doosjes waren helemaal ... LEEG !
 
Verder hebben we nog veel gedanst met 'Knoopje' ( = Gloobje) , speelgoedfruit verstopt in de klas, ons fruitlied gezongen, een appel of een peer geschilderd en fruitwinkeltje gespeeld.
 
Met onze fruitkroon aan werd het project afgesloten in de klas en is het tijd voor iets nieuw...
DE DIEREN OP DE BOERDERIJ
 
 


 

 

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten